Stel je een school voor waar je kind zichzelf mag zijn. Een plek die voelt als een welkom thuis. Een omgeving die de nieuwsgierigheid prikkelt, waar het kind mag ontdekken door te spelen, te leren en uit te proberen, én waar het mag vallen en weer opstaan. Waar het zijn natuurlijke interesses, creativiteit en talenten mag volgen en ontwikkelen.  

Omgeving is belangrijk

Een prettige leeromgeving stimuleert goed onderwijs. Onze moderne, warm ingerichte school staat, onder een dak met kinderopvang Zonnekinderen, in de prachtige natuurlijke omgeving van Oud-Zevenaar. Hier werken wij samen, vanuit een gemeenschappelijke visie waar betrokkenheid en welbevinden de belangrijkste begrippen zijn. De kinderen spelen onder de hoge bomen van het speelplein en voelen zich hier thuis. Ze leren hier van en met elkaar. Met circa 180 leerlingen - van verschillende leeftijden, kwaliteiten en competenties -  kennen alle leerkrachten en kinderen elkaar. De betrokkenheid van ouders, buurt en verenigingen bij ontmoetingen en gezamenlijke activiteiten is hartverwarmend groot.  

Onderwijs en opvang gaan hand in hand

Wat tegenwoordig als trend opgang vindt, en wat gezien wordt als een belangrijke vernieuwing in het onderwijs, is bij ons al meer dan twintig jaar de praktijk: de leerlijn van 0 tot 13 jaar. De opvang van baby's en peuters bij Zonnekinderen gaat naadloos over in het basisonderwijs. Onze visies sluiten exact op elkaar aan. Dat garandeert lage drempels voor iedereen en zorgt voor een goede communicatie met alle ouders.