Kinderopvang 0-4 jaar


Op St. Martinus bieden wij kinderdagopvang voor kinderen van 0 tot 4 jaar. Het kinderdagverblijf is van maandag tot en met vrijdag geopend van 07.00 – 18.30 uur. 
In een vertrouwde en huiselijke setting begeleiden onze professionele medewerkers uw kind in zijn of haar ontwikkeling. 
Op St. Martinus hebben we een verticale groep met 0-4-jarigen waarbij ieder kind een op zijn of haar leeftijd afgestemd activiteitenaanbod krijgt. 
De baby’s en dreumesen kunnen zich veilig bewegen in de speciaal voor hen ingerichte hoeken met grondboxen, zachte matten en materialen. Door middel van speciaal op deze leeftijd afgestemde activiteiten, zoals bijvoorbeeld het werken met voelborden, schattenmanden en het maken van en luisteren naar muziek bieden we ook de jongste kinderen een afwisselend en bij hun leeftijd passend activiteitenaanbod. 
De peuters kunnen naar hartenlust op ontdekking in de themahoeken, zoals de huishoek, bouwhoek of leeshoek. Binnen de dagopvang wordt gewerkt met de methode Startblokken. Jonge kinderen leren door bezig te zijn met onderwerpen uit de echte wereld. Ze spelen deze na door net als mama voor de baby te zorgen of net als papa een lekkere maaltijd te koken. Startblokken speelt daarop in met bij de leeftijd passende spelactiviteiten en thema’s die verder worden uitgediept door de pedagogisch medewerkers. Zo leren zij spelenderwijs omgaan met andere kinderen, samen te spelen, samen probleempjes op te lossen of samen iets te vieren. Een optimale voorbereiding op de basisschool!
Dagelijks wordt er gebruik gemaakt van de natuurlijk ingerichte buitenruimte. Er kan heerlijk worden geravot in de zandbak, worden gekliederd met water en lekker worden gespeeld op het gras. 
Ook onze coaches  brengen met regelmaat een bezoekje aan het kinderdagverblijf om ze uitdagende activiteiten aan te bieden op het gebied van sport, natuur, cultuur en multimedia. Een lekkere natuurwandeling, actief gymmen met de sportcoach of muziek maken met de cultuurcoach, het kan allemaal!